Rébus volby kapitálové struktury podniku - kde se střetává teorie s praxí - Dolák, Pavel; Sedláčková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je ukázat, jak firmy přistupují k volbě své kapitálové struktury, které faktory berou v úvahu a jak tyto faktory ovlivňují jejich finální mix použitých kapitálových zdrojů. Práce popisuje nejvýznamnější soudobé teorie kapitálové struktury podniku a zkoumá jejich využití podnikovou praxí na vzorku podniků z několika evropských zemí, včetně ČR. Srovnání teoretických přístupů s reálnou podnikovou volbou kapitálové struktury ústí v nalezení v současnosti hlavních determinant kapitálové struktury podniku
Vedoucí práce: Helena Sedláčková
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations