Srovnání českých a zahraničních manažerů z hlediska stylu řízení, jejich znalostí a kultury firmy. - Hájková, Jana (2007)
Práce srovnává styly řízení a vedení českých a zahraničních manažerů na základě modelu Vrooma a Yettona. Dále pak porovnává české a slovenské manažery podle manažerské mřížky od Blake a Moutonové. Zkoumá vliv kulturních odlišností na chování a rozhodování manažerů. Porovnává styly řízení dvou skupin států.Do první patří Česká republika, Slovensko a Turkmenistán. Do druhé pak Rakousko, Itálie a Německo