Visegrádská skupina - Kotorová, Daniela (2007)
Bakalářská práce pojednává o historii, vzniku, současnosti a budoucnosti Visegrádské skupiny. Cílem práce bylo vyhodnocení jejího významu, vztahu zemí V4 k EU, NATO a k dalším zemím a porovnání ekonomik jednotlivých států. Hlavní důraz byl kladen na pojmenování a zhodnocení současné situace, včetně výhledu spolupráce zemí V4 do budoucna v rozšiřující se EU