Nehmotný majetek a jeho oceňování se zvláštním zřetelem na alokaci kupní ceny s IFRS 3 (podnikové kombinace) - Vašák, Lukáš (2007)
Diplomová práce se věnuje zmapování a analýze jak nehmotného majetku tak zejména samotného procesu alokace, který je známější pod svým anglickým názvem Purchase price allocation ("PPA"), v celé své komplexnosti. První část DP se věnuje mapování teoretické části, jejíž střípky jsou rozesety v mnoha cizojazyčných zdrojích. Je zde provedena podrobná analýza nehmotného majetku a jeho oceňování pro potřebu alokace kupní ceny. Druhá část je věnována praktické aplikaci první části na příkladech, nikoli nepodobných praxi