Nehmotný majetek a jeho oceňování se zvláštním zřetelem na alokaci kupní ceny s IFRS 3 (podnikové kombinace) - Vašák, Lukáš; Mařík, Miloš, 1947-; Filipová, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce se věnuje zmapování a analýze jak nehmotného majetku tak zejména samotného procesu alokace, který je známější pod svým anglickým názvem Purchase price allocation ("PPA"), v celé své komplexnosti. První část DP se věnuje mapování teoretické části, jejíž střípky jsou rozesety v mnoha cizojazyčných zdrojích. Je zde provedena podrobná analýza nehmotného majetku a jeho oceňování pro potřebu alokace kupní ceny. Druhá část je věnována praktické aplikaci první části na příkladech, nikoli nepodobných praxi
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: nehmotný majetek; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; intangible property; master's theses