Rozvojové programy OSN se zaměřením na nejméně rozvinuté země Afriky - Kuřetová, Jana (2007)
Práce mapuje hlavní problémy afrických nejméně rozvinutých zemích (LDC) a rozvojové programy OSN, které na tyto problémy reagují. Vedle zhodnocení a kritiky programů je nastíněna zcela odlišná koncepce rozvojových programů, která by měla být účinnější v boji s chudobou v afrických LDC