Kupní smlouva v mezinárodním obchodě Kupní smlouva v mezinárodním obchodě se zaměřením na konkrétní obchodní případ - Lukovská, Radana (2007)
V dnešní moderní české společnosti již nejsou mezinárodní obchodní vztahy ničím neobvyklým či mimořádným, a proto jsem se ve své diplomové práci rozhodla blíže popsat kupní smlouvu v mezinárodním obchodě. Pochopení významu kupní smlouvy je stěžejním úkolem dobrého obchodování. Mezinárodní kupní smlouva představuje významný právní instrument pro mezinárodní směnu zboží, kterou lze považovat za nejstarší formu hospodářských styků mezi zahraničními subjekty. Je zřejmé, že mezinárodní kupní smlouva má základní význam pro právní úpravu mezinárodního obchodu