Má ČR podporovat příliv přímých zahraničních investic? - Dupal, Jiří (2007)
Práce vymezuje definici přímých zahraničních investic, dále pak investiční pobídky, jejich výši a podmínky pro jejich získání. Cílem práce je analyzovat pozitivní a negativní aspekty přílivu přímých zahraničních investic na klíčové oblasti ekonomiky, včetně analýzy vlivu PZI na nezaměstnanost v ČR