Má ČR podporovat příliv přímých zahraničních investic? - Dupal, Jiří; Klvačová, Eva, 1943-2010; Chlumský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce vymezuje definici přímých zahraničních investic, dále pak investiční pobídky, jejich výši a podmínky pro jejich získání. Cílem práce je analyzovat pozitivní a negativní aspekty přílivu přímých zahraničních investic na klíčové oblasti ekonomiky, včetně analýzy vlivu PZI na nezaměstnanost v ČR
Vedoucí práce: Eva Klvačová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: investiční pobídky; nezaměstnanost; obchodní bilance; mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; investment incentives; unemployment; balance of trade; master's theses