Motivácia a stimulácia pracovníkov - Drličková, Lenka (2007)
Diplomová práca je rozdelená do teoretickej a praktickej časti. V rámci teoretickej časti približuje pojmy motivácia a stimulácia. Podáva stručný prehľad základných motivačných teórií a teórií pracovnej motivácie. Ďalej rozoberá druhy stimulov a formy praktík manažmentu ľudských zdrojov, implementáciu stimulačného systému a načrtáva plán prevedeného výskumu. Praktická časť popisuje organizačnú zložku skúmaných kúpeľov, analyzuje výsledky dotazníkového šetrenia spokojnosti zamestnancov a porovnáva medziročnú zmenu výsledkov. Skúma stimulačný systém a jeho zladenie s požiadavkami zamestnancov a zámerom podniku