Analýza produkční funkce firmy - Altmanová, Lenka (2007)
Produkční funkci lze definovat jako model vstupů a výstupů výrobního procesu. Analyzuje vztah mezi výslednou produkcí a výrobními faktory, tedy vztah mezi maximálním množstvím výstupu-outputu, který je možno vyrobit, a vstupy-inputy, požadovanými k výrobě tohoto výstupu. Produkční funkci lze tedy chápat jako kvantitativní ekonomickou analýzu vzájemné zaměnitelnosti výrobních faktorů a jejich důsledků