Strukturální a lokalizační změny v textilním průmyslu se zaměřením na EU - Zamarski, Tomáš (2007)
Přehled základních informací o vývoji textilního průmyslu ve všech světově důležitých centrech od minulosti až po současnost.Lokalizační determinace textilního průmyslu ve světě s nějvětšími surovinovými základnami. Detailní pohled na vývoj textilu v EU od 60. let 20.století. Současný stav jako výsledek tarifních a netarifních překážek obchodu. Prognóza textilního odvětví v následujících obdobích