Kalkulační systém a jeho využití v řízení - Dvořáková, Jana (2007)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na vysvětlení základních kalkulačních pojmů jako je kalkulace, přiřazování nákladů předmětu kalkulace, kalkulace nákladů a ceny, kalkulační systém v užším a širším pojetí. V praktické části je provedena analýza kalkulačního vzorce konkrétního výrobku, aktuálnost kalkulací a v neposlední řadě také kalkulačního systému vybrané společnosti