Nepoctivé praktiky v oblasti investičního bankovnictví - Pavlas, Jaroslav (2022)
V mé bakalářské práci s názvem „Nepoctivé praktiky v oblasti investičního bankovnictví“ se zabývám problematikou nepoctivých praktik spojených s investováním. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole se zaměřuji především na popis nelegálních činností, konkrétně pyramidového a Ponziho schématu, a rozdílů mezi nimi. Druhá kapitola je zaměřena na klasifikaci podvodů, které nejsou doposud legislativně upraveny. Ve třetí kapitole popisuji na základě vlastní zkušenosti aktuální podvodnou praktiku.