Efektivnější formy veřejné dopravy v Karlovarském kraji - Khorelová, Nikola; Wokoun, René, 1953-; Malý, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá dvěma modely veřejné dopravy v Karlovarském kraji. Cílem práce je zhodnocení ekonomické efektivnosti plánovaného modelu veřejné linkové dopravy oproti stávajícímu zajištění dopravní obslužnosti v Karlovarském kraji. V práci je využita metoda literární rešerše, kvantitativní prognostická metoda, analýza a v neposlední řadě metoda komparace. Pro vyhodnocení ekonomické efektivnosti nového projektu dopravní obslužnost v kraji jsou zvoleny tři zásadní ukazatele, kterými se práce podrobně zabývá. Jedná se o výdaje Karlovarského kraje na dopravu, výše poskytnuté kompenzace prokazatelné ztráty všem autobusovým dopravcům a ceny pohonných hmot. V rámci stávajícího zajištěné veřejné dopravy je prokázán rostoucí trend výdajů na dopravu a rovněž rostoucí trend výše úhrady kompenzace prokazatelné ztráty. Prostřednictvím analýzy finančního modelu jsou zjištěny pozitivní a negativní dopady nového modelu Karlovarského kraje.
Vedoucí práce: René Wokoun
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses