Investovaní v ekonomice nulového růstu - Jánska, Zuzana (2022)
Bakalářská práce analyzuje model ustálené ekonomiky, možnosti investování v daném modelu a následně je porovnává se skutečným modelem nekonečného růstu. Začátek práce popisuje současný model nekonečného růstu a řeší důvody, kvůli kterým je některými ekonomy vnímán jako problematický. V následující části je ustálená ekonomika rozebrána z pohledu jejích autorů a analyzována. Výsledkem analýzy je kritika daného modelu ekonomiky pro její chybné předpoklady, možnost, že nenaplní svůj základní cíl, morální a lidsko-právní problémy, které by způsobila a její finanční nevýhodnost, která je prokázána případovou studií. Závěr práce pomocí srovnání obou ekonomik zdůrazňuje, že současná ekonomika nekonečného růstu je pro společnost i pro planetu vhodnější možnost.