Investovaní v ekonomice nulového růstu - Jánska, Zuzana; Krabec, Tomáš, 1981-; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce analyzuje model ustálené ekonomiky, možnosti investování v daném modelu a následně je porovnává se skutečným modelem nekonečného růstu. Začátek práce popisuje současný model nekonečného růstu a řeší důvody, kvůli kterým je některými ekonomy vnímán jako problematický. V následující části je ustálená ekonomika rozebrána z pohledu jejích autorů a analyzována. Výsledkem analýzy je kritika daného modelu ekonomiky pro její chybné předpoklady, možnost, že nenaplní svůj základní cíl, morální a lidsko-právní problémy, které by způsobila a její finanční nevýhodnost, která je prokázána případovou studií. Závěr práce pomocí srovnání obou ekonomik zdůrazňuje, že současná ekonomika nekonečného růstu je pro společnost i pro planetu vhodnější možnost.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses