Finanční analýza společnosti Albatros media a. s. - Svoboda, Jan; Husák, Martin; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Albatros Media a. s. v období 2016 až 2019. Cílem práce je využití nástrojů finanční analýzy k zhodnocení finančního zdraví vybrané společnosti a porovnání společnosti s konkurencí a trhem, na kterém působí. Práce je logicky rozdělena do čtyř částí. První se věnuje základní teorii finanční analýzy, jejím zdrojům a uživatelům. Dále je zde představení společnosti, konkurence a trhu. Druhá se soustředí na vertikální a horizontální analýzu. Ve třetí budu zkoumat poměrové ukazatele. Čtvrtá je zaměřena na bonitní a bankrotní modely. V závěru této práce je zhodnoceno celkové finanční zdraví společnosti a srovnání s konkurencí.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses