Systém hodnocení pracovního výkonu zaměstnanců ve společnosti ČD - Telematika a.s. - Fialová, Blanka (2007)
Základním předpokladem úspěšnosti každé společnosti je efektivní způsob jejího řízení, založený na vysoké technologické vyspělosti, strategii, firemní kultuře a finanční stabilitě. K dosažení takového úspěchu je zapotřebí lidského kapitálu a neustálé zvyšování jeho výkonnosti, které je možné zajistit pouze strategickým řízením pracovních činností, resp. za pomocí funkčního systému hodnocení pracovního výkonu všech zaměstnanců společnosti