Uživatelské poplatky jako regulátor nadspotřeby smíšených veřejných statků - Soukupová, Petra (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním toho, zda města využívají uživatelské poplatky jako regulátor nadspotřeby smíšených veřejných statků. Konkrétně se práce zabývá uživatelským poplatkem za parkování u vybraných měst Středočeského a Jihočeského kraje. Teoretická část se věnuje uživatelským poplatkům, jejich konstrukcí, způsobem výběru těchto poplatků a efekty spojenými s jejich zavedením. Praktická část práce se zaměřuje na zkoumání placeného parkování u vybraných měst. Jsou zde zkoumány důvody zavedení poplatku, způsob výběru míst a stanovení velikosti ceny. V závěru práce jsou následně vyhodnoceny výsledky, ke kterým se dospělo v průběhu praktické části a jsou zde navržena doporučení pro budoucí rozvíjení práce.