Uživatelské poplatky jako regulátor nadspotřeby smíšených veřejných statků - Soukupová, Petra; Krbová, Jana, 1962-; Vopátek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním toho, zda města využívají uživatelské poplatky jako regulátor nadspotřeby smíšených veřejných statků. Konkrétně se práce zabývá uživatelským poplatkem za parkování u vybraných měst Středočeského a Jihočeského kraje. Teoretická část se věnuje uživatelským poplatkům, jejich konstrukcí, způsobem výběru těchto poplatků a efekty spojenými s jejich zavedením. Praktická část práce se zaměřuje na zkoumání placeného parkování u vybraných měst. Jsou zde zkoumány důvody zavedení poplatku, způsob výběru míst a stanovení velikosti ceny. V závěru práce jsou následně vyhodnoceny výsledky, ke kterým se dospělo v průběhu praktické části a jsou zde navržena doporučení pro budoucí rozvíjení práce.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses