Chování spotřebitelů při pořízení psa - Veselá, Aneta; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Tato práce se zabývá chováním spotřebitelů, kteří si pořizují psa. Hlavním cílem práce je určit faktory, které ovlivňují výběr psa, identifikovat motivy pro pořízení psa a zjistit, jaké zdroje spotřebitelé preferují. Vedlejším cílem práce je rozšířit poznání o spotřebitelském chování při akvizici psa na našem území. Tato práce by tedy mohla pomoci porozumět procesu akvizice psa. Pro dosažení cílů práce byl zvolen smíšený výzkumný design. Kvantitativní část výzkumu zahrnuje Conjoint analýzu a dotazníkové šetření. Kvalitativní část výzkumu je tvořena polostrukturovanými rozhovory s majiteli psů. Mezi hlavní faktory, které ovlivňují výběr psa, lze zařadit zdroj pořízení, plemeno, povahu psa a zdravotní stav psa. Tyto faktory jsou vždy zvažované komplexně. Dále z výzkumu vyplývá, že výběr psa je ovlivněn emocemi. Hlavní motivací k pořízení psa jsou kladný vztah ke zvířatům a předešlá zkušenost se psy. Preferovanými zdroji pro pořízen psa jsou chovatelské stanice. Autorka práce zpracovala schéma rozhodovacího procesu podle dosažených výsledků z výzkumu.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses