Nákladová efektivnost vakcín proti COVID-19 v ČR (systematic review) - Denin, Sergey (2022)
Hlavním cílem práce je analýza nákladové efektivnosti očkování proti covid-19 v České republice. Dílčími cíli jsou analýza současného stavu očkování v ČR i ve světě, výběr rizikové populace na základě analýzy problematiky a výpočet nákladů na očkování z vybrané perspektivy. Další určení klinických výsledků očkování a výpočet nákladové efektivnosti očkování ohrožené skupiny jsou založeny na identifikovaných údajích. Tro splnění cílů jsou vybrány vhodné metody a postupy, které jsou aplikovány v praktické části diplomové práce. Základem je literární rešerše současného stavu problematiky a analýza nákladů na očkování a léčbu onemocnění koronavirem. Na základě těchto informací se vypočítá nákladová efektivita a provede se metaanalýza studií. Údaje od plátců zdravotní péče se používají ke kvantifikaci přímých nákladů na léčbu koronavirových onemocnění. Náklady na očkování jsou stanoveny podle platných právních předpisů. Analýza nákladové efektivnosti porovnává náklady a účinky pro skupinu očkovaných a neočkovaných jedinců. V závěru práce jsou diskutovány výsledky práce a jsou navržena opatření.