Vybrané metody řešení sporů v obchodním styku a zhodnocení jejich vhodnosti - Bartoňová, Michaela (2022)
Tato práce si klade za cíl zhodnotit soudní a vybraný mimosoudní způsob řešení sporu v obchodním styku v rámci České republiky, jmenovitě rozhodčí řízení a posoudit jejich výhody a nevýhody na základě specifických vlastností, kterými se tyto metody řešení sporu odlišují. Nastíněny budou i možnosti, které jsou poskytnuty výhradně podnikatelům, díky kterým se tyto odlišnosti nivelizují.