Analýza vládních podpor elektromotility a jejich efektivita - Táborský, Radek; Dvořák, Jiří; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Elektromobilita v posledních létech získává na důležitosti jakožto jeden z nástrojů ke snížení skleníkových plynů v atmosféře a tím podpoření procesu ozdravení naší planety. Tato diplomová práce, v kontextu PEST analýzy, se za-obírá zmapováním politického a právního prostředí s cílem identifikovat, zdali stávající vládní podpory elektromobility v evropských státech jsou dostatečné k dosažení stanoveného cíle, a to snížení emisí z automobilového průmyslu o 40%. V teoretické části se práce zaměřuje na detailní revizi spektra podpor ve vybraných evropských zemích. Tyto získané informace analyzuje a následně nabízí ideální a ověřený mix stimulů, které mohou soužit jako kuchařka pro země s méně rozvinutým úsilím v této oblasti. Praktická část se zaobírá projek-cemi, zdali při stávajícím tempu adopce elektromobilů, Evropa dosáhne jedno-ho z kýžených cílů, to jest konverze 40% vozového parku na elektromobily do roku 2030.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses