Globální problém environmentální Ohrožení globálních biosférických systémů s důrazem na globální oteplování - Sedláček, Václav; Jeníček, Vladimír, 1932-; Joklová, Kateřina, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
V prvních dvou kapitolách je práce zaměřena na znečištění jednotlivých složek životního prostředí - tj. atmosféry, hydrosféry a pedosféry. U každé složky je uveden její stručný popis, její význam, jednotlivé typy znečištění a podíl člověka na tomto znečištění. Problému ozonové vrstvy je pak věnována samostatná kapitola. Ve třetí kapitole je pojednáno o globálním oteplování. Je zde popsán skleníkový efekt a jeho příčiny, obsahuje také krátký pohled do minulosti klimatických změn naší planety, možné důsledky globálního oteplení a možnosti, jak tyto důsledky zmírnit
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: zemská atmosféra; hydrosféra; životní prostředí; ozonová vrstva; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; atmosphere of Earth; hydrosphere; environment; ozone layer; bachelor's theses