Hospodářská politika USA 2001 - Čermák, Karel (2007)
Práce analyzuje monetární a fiskální politiku USA od roku 2001. Porovnává hospodářskou politiku administrativy prezidenta Bushe s jeho předchůdci. Zkoumá i politiku vedení americké centrální banky. Vývoj je ukázán na základních ekonomických ukazatelích, jakými je vývoj úrokové míry, HDP, inflace a nezaměstnanosti. V práci je zároveň hodnocen dopad jejich vývoje na ekonomiku USA a predikce jejich možného dalšího vývoje