Hospodářská politika USA 2001 - Čermák, Karel; Neumann, Pavel, 1956-; Svobodová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce analyzuje monetární a fiskální politiku USA od roku 2001. Porovnává hospodářskou politiku administrativy prezidenta Bushe s jeho předchůdci. Zkoumá i politiku vedení americké centrální banky. Vývoj je ukázán na základních ekonomických ukazatelích, jakými je vývoj úrokové míry, HDP, inflace a nezaměstnanosti. V práci je zároveň hodnocen dopad jejich vývoje na ekonomiku USA a predikce jejich možného dalšího vývoje
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: fiskální politika; hrubý domácí produkt; měnová politika; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; fiscal policy; gross domestic product; monetary policy; bachelor's theses