Ekonomika Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a její postavení v EU - Pluhařová, Helena (2007)
Bakalářská práce analyzue ekonomický a sociálně politický vývoj Velké Británie od skončení druhé světové války do současnosti a vlivy, které tento vývoj utvářely. Dále se zaměřuje na změny v přístupu VB k integraci v Evropě, na britské předsednictví v EU, ekonomickou situaci ve VB po roce 2000 a preference dalšího vývoje EU z pohledu VB