Reálné opce a jejich aplikace na NEW ECONOMY FIRMS - Dvořák, Jaroslav (2007)
Diplomová práce se zabývá reálně opčními metodami a jejich aplikaci na firmy z New Economy (nové ekonomiky). V práci je popsána analogie a rozdíly reálných opcí s finančními opcemi. Kladen je důraz na problémy, které jsou s používáním reálných opcí spojeny. Práce je zakončena praktickým použitím reálných opcí při oceňování podniku