Chudoba jako výsledek státních zásahů - Černá, Michaela (2007)
Cílem práce je anylyzovat příčiny a důsledky chudoby v České republice. Tato práce se soustředí na roli státu ve společnosti a zhodnotí efektivnost státních zásahů. První část práce tvoří teoretické pojmy, které souvisejí s fenoménem chudoby. Dále je zde obecně popsána problematika chudoby. Druhá část práce je zaměřena na analýzu chudoby v České republice. Jsou zde popsány konkrétní (přímé i nepřímé) státní zásahy a jejich vliv na chování jednotlivců. Pro názornost je text doplněn množstvím tabulek a grafů