Chudoba jako výsledek státních zásahů - Černá, Michaela; Pardupa, Martin; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je anylyzovat příčiny a důsledky chudoby v České republice. Tato práce se soustředí na roli státu ve společnosti a zhodnotí efektivnost státních zásahů. První část práce tvoří teoretické pojmy, které souvisejí s fenoménem chudoby. Dále je zde obecně popsána problematika chudoby. Druhá část práce je zaměřena na analýzu chudoby v České republice. Jsou zde popsány konkrétní (přímé i nepřímé) státní zásahy a jejich vliv na chování jednotlivců. Pro názornost je text doplněn množstvím tabulek a grafů
Vedoucí práce: Martin Pardupa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: chudoba; nezaměstnanost; trh práce; národní hospodářství [obor bakal. práce]; odbory; bakalářské práce; poverty; unemployment; labor market; labor unions; bachelor's theses