Sociálně-ekonomická charakteristika Jižní Afriky po pádu apartheidu a její perspektivy do budoucna - Repatá, Kateřina (2007)
Práce popisuje vývoj jihoafrické ekonomiky po pádu apartheidu. Její první část se zabývá prioritními oblastmi jihoafrické vlády. Druhá se věnuje postavení Jižní Afriky jako regionální velmoci. V závěru jsou zhodnoceny vládní snahy o stabilizaci jihoafrické ekonomiky v 21.století