Vliv regulací na prodej alkoholu - Skalníková, Věra; Pardupa, Martin; Lipka, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Důvodem pro stanovení regulací jsou patologické jevy, které spotřeba alkoholu či drog způsobuje. Hlavním úkolem mé práce je zjistit, zda regulace mají vliv na snižování spotřeby regulovaných látek. Zda efekty plynoucí z omezování přístupu k daným látkám skutečně převyšují náklady a ztráty, které regulace přináší. Chtěla bych zjistit, jaká míra regulace je efektivní. Budu se snažit najít odpověď na otázku, zda stát a jeho orgány jsou natolik efektivní institucí, aby mohly zastávat takovou dominantní roli, jako v dnešní době zastávají
Vedoucí práce: Martin Pardupa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: drogy; národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; drugs of abuse; bachelor's theses