Cestovní ruch jako faktor rozvoje Tachova - Kramulová, Jana (2007)
Diplomová práce zkoumá, zda cestovní ruch hraje významnou roli v rozvoji města Tachova a jeho okolí. Zabývá se potenciálem území a jeho propagací. Porovnává cíle, vytčené v koncepčních dokumentech, s realitou a investicemi, které město a region realizuje. Práce také popisuje možnosti spolupráce města s jinými subjekty a díky partnerství s nimi možnosti rozšíření nabídky pro turisty