Mezinárodní kontejnerová přeprava - Havlíček, Václav (2007)
Bakalářská práce se v první části zabývá procesem vývoje mezinárodní kontejnerové přepravy, procesem standardizace přepravních jednotek, jejich definováním a popisem. V druhé části pak zmiňuje nejpoužívanější typy přepravních smluv, jejich podstatné náležitosti a subjekty. Poslední část práce se věnuje jednotlivým druhům přepravy s hlavním důrazem kladeným na přepravu námořní a kombinovanou