Oceňování nemovitostí a rizika s ním spojená - Petrová, Barbora (2007)
Teoreticko-metodologická část práce je zaměřena na vysvětlení základních pojmů z oblasti oceňování. Dále se tato práce zabývá konkrétními pojmy, metodami a také riziky, která souvisejí s oceňováním nemovitostí. V praktické části je provedeno ocenění bytové jednotky administrativním způsobem dle cenového předpisu a také odhad její tržní hodnoty. V závěru je uvedeno porovnání zjištěných výsledků a posouzení jejich odlišnosti