Pojištění přepravních rizik - Zahradníčková, Olga (2007)
Práce se zabývá problematikou pojištění přepravních rizik v mezinárodním obchodním styku. V první části práce jsou vyjmenována rizika, která mohou při mezinárodní přepravě nastat. Dále jsou uvedeny a vysvětleny jednotlivé pojmy z oblasti pojišťovnictví a náležitosti týkající se pojistné smlouvy obecně a pojistné smlouvy v přepravním pojištění. Práce popisuje také podmínky anglického námořního pojištění tzv. Institute Cargo Clauses a institut společné havárie. Krátce se práce zmiňuje o pojištění odpovědnosti v mezinárodní přepravě. Druhá část práce je zaměřena na pojištění přepravních rizik u České pojišťovny a.s