Pojištění přepravních rizik - Zahradníčková, Olga; Sato, Alexej, 1952-; Schwarz, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá problematikou pojištění přepravních rizik v mezinárodním obchodním styku. V první části práce jsou vyjmenována rizika, která mohou při mezinárodní přepravě nastat. Dále jsou uvedeny a vysvětleny jednotlivé pojmy z oblasti pojišťovnictví a náležitosti týkající se pojistné smlouvy obecně a pojistné smlouvy v přepravním pojištění. Práce popisuje také podmínky anglického námořního pojištění tzv. Institute Cargo Clauses a institut společné havárie. Krátce se práce zmiňuje o pojištění odpovědnosti v mezinárodní přepravě. Druhá část práce je zaměřena na pojištění přepravních rizik u České pojišťovny a.s
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: pojištění; riziko; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; insurance; risk; bachelor's theses