Public Private Partnership a možnosti jeho využití v oblasti sportovních a kulturních center v ČR - Matějka, Jan (2007)
Práce se zabývá možnostmi zajištění sportovní infrastruktury formou partnerství veřejného a soukromého sektoru. Autor analyzuje úspěšné projekty sportovních a kulturních center realizovaných touto formou v Nizozemí a v USA a uvádí, čím je podmíněn jejich přínos pro veřejný a soukromý sektor. Autor vyvozuje z příkladů závěry pro připravované projekty v České republice. V práci je diskutována otázka legitimity financování sportovních center z veřejných zdrojů a jejich skutečný přínos při zajištění sportovního a kulturního vyžití občanů