Lidský faktor v bezpečnosti IS/IT a sociotechnika - Trčka, Adam; Doucek, Petr, 1960-; Bébr, Richard, 1935-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Řešení bezpečnosti informačního systému v návaznosti na lidský faktor je spolu se stále více se rozvíjejícím nebezpečím sociotechniky velkou otázkou a výzvou k řešení. Cílem této práce je utvořit obecný přehled a klasifikaci informací a možného selhání lidského faktoru při projektování a provozu informačního systému. Dle autora jedním z nejdůležitějších kroků při plánování bezpečnosti je prevence a seznámení se svým nepřítelem. Proto je část práce věnována právě představení hrozeb spolu s jejich typickými projevy
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: hackování; sociotechnika; informatika [obor bakal. práce]; phishing; bakalářské práce; computer hacking; sociotechnics; phishing; bachelor's theses