Analýza výkonnosti firem Český Telecom a Telefónica O2 Czech Republic - Vítovec, Josef (2007)
Práce hodnotí výkonnost společností Český Telecom a Telefónica O2 s ohledem na specifika telekomunikačního trhu. Výkonnost obou společností posuzuje především pro potřeby potenciálního investora. Dominantním prvkem práce je finanční analýza. Součástí je také zhodnocení restrukturalizace, kterou společnost ve sledovaném období prošla. Cílem je posoudit všechny důležité aspekty finanční výkonnosti firmy a odhadnout její budoucí vývoj