Finanční analýza společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a.s. - Frinta, David (2007)
Práce analyzuje vývoj finanční situace společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a.s. v letech 2001 až 2006. Úvod práce náleží teoretické části, která objasňuje strukturu, postupy výpočtů a způsoby hodnocení dosažených výsledků. Následuje praktická část práce. Ta na základě provedených výpočtů hodnotí finanční zdraví a úroveň finančního řízení společnosti. Na finanční analýzu navazuje srovnání podniku s průmyslovým odvětvím. V této části dochází k porovnání a vyhodnocení finanční situace společnosti v rámci celého odvětví. Závěrem práce shrnuje zjištěné skutečnosti