Úloha mezinárodní přepravy v zahraničním obchodě Ukrajiny - Mozul, Yevgen (2007)
Práce seznamuje s jednotlivými druhy přepravy na Ukrajině, jejich vývojem a zvláštnostmi, dává přehled o jejich významu pro zahraniční obchod. V jednotlivých kapitolách jsou popsány zvláštností vývoje ekonomiky a přepravy na Ukrajině, charakteristika přepravní síti, legislativní základ mezinárodní přepravy, analýza jednotlivých druhů přepravy, problémy a perspektivy vývoje mezinárodní přepravy na Ukrajině