Současné postavení Německa v EU - Knotková, Hana (2007)
Úloha, kterou Německo sehrálo při vytváření ES a později EU. Hospodářský vývoj Německa po roce 2000. Současná pozice v EU, zastoupení v orgánech, postoj ke Smlouvě o Ústavě a německé předsednictví. Odhad budoucího vývoje a faktory, které by mohly tento vývoj ovlivnit