Strategická analýza podniku VLNAP Nejdek, a. s. - Schwarz, Michal (2007)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou podniku působícího v textilním průmyslu. Popisuje jednotlivé faktory okolí působící na podnik, hodnotí jejich význam. Analyzuje zdroje a schopnosti podniku, popisuje současný výrobní program a postavení podniku na trhu. Dále práce obsahuje syntézu všech informací a z ní plynoucí výčet příležitostí a hrozeb. Cílem práce je nástin optimální budoucí strategie