Postavení Světové banky v globálním světě a zhodnocení její pomoci dvěma konkrétním zemím - Mali a Kamerunu - Pivoňková, Jana (2007)
Podstatou této práce je posouzení role Světové banky v rozvojových zemích a zhodnocení konkrétního projektu směřujícího do Mali a Kamerunu. Podstatná část práce je věnována programům Světové banky a nástrojům, které tato instituce používá k dosažení svých cílů. Cílem této práce je představit Světovou banku jako takovou a zároveň zhodnotit její činnost. Přínosem této práce by mělo být posouzení role Světové banky ve dvou konkrétních zemích – co vlastně dokázala a zda byla její činnost úspěšná či nikoli. Tato práce usiluje o to, nedívat se na Světovou banku jen pozitivně, ale poukázat i na její chyby a nedostatky. Zvláštní pozornost je věnována problému byrokracie ve Světové bance