Postavení Světové banky v globálním světě a zhodnocení její pomoci dvěma konkrétním zemím - Mali a Kamerunu - Pivoňková, Jana; Halás, Vladimír; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Podstatou této práce je posouzení role Světové banky v rozvojových zemích a zhodnocení konkrétního projektu směřujícího do Mali a Kamerunu. Podstatná část práce je věnována programům Světové banky a nástrojům, které tato instituce používá k dosažení svých cílů. Cílem této práce je představit Světovou banku jako takovou a zároveň zhodnotit její činnost. Přínosem této práce by mělo být posouzení role Světové banky ve dvou konkrétních zemích – co vlastně dokázala a zda byla její činnost úspěšná či nikoli. Tato práce usiluje o to, nedívat se na Světovou banku jen pozitivně, ale poukázat i na její chyby a nedostatky. Zvláštní pozornost je věnována problému byrokracie ve Světové bance
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: byrokracie; mezinárodní pomoc; národní hospodářství [obor bakal. práce]; chudoba; rozvojové země; bakalářské práce; bureaucracy; international assistance; poverty; developing countries; bachelor's theses