Zavedení manažersky orientovaného účetnictví v Rodinném pivovaru Bernard a.s - Bernardová, Zuzana (2007)
V teoretické části diplomové práce je popsána historie manažerského účetnictví, všechny tři průřezy manažerského účetnictví (tzn. průřez odpovědnostní, výkonový a procesní), IS podniku a poslední kapitola je věnována controllingu. Praktická část rozvádí zavedení nového informačního systému v pivovaru Bernard a.s. a v jeho důsledku zavedení manažersky orientovaného účetnictví a funkce controllera. Cílem diplomové práce bylo tyto zavedení zhodnotit