Prospektivní úmrtnostní tabulky a penzijní fondy - Hrevuš, Jan; Marek, Luboš; Kraus, Alfred; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Diplomová práce se zabývá současnou situací na trhu penzijního připojištění v České republice, primárně si však klade za cíl zmapovat současný stav využívání úmrtnostních tabulek našimi penzijními fondy. Jsou zde uvedeny různé možnosti výpočtu úmrtnostních tabulek ve snaze vybrat tu nejvhodnější a též pokus zavést aspekt stále rostoucí délky života do aktuárských výpočtů. Výpočty jsou založeny na oficiálních datech ČSÚ, podle nichž autor s využitím odborné literatury a vhodného softwarového vybavení konstruuje vlastní úmrtnostní tabulky
Vedoucí práce: Felix Koschin
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses